BMNBMN
Logo BMN

BMN Bouwmaterialen

BMN Bouwmaterialen kiest voor headless front-endLogo BMN

BMN Bouwmaterialen biedt een ruim assortiment aan kwalitatieve materialen en diensten voor professionele bouwers. De organisatie heeft in de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen en PWA kwam ter sprake binnen het e-commerce team. Een webshop met PWA bood uitkomst voor de snelle mobile-first ervaring die BMN voor haar klanten voor ogen had. Daarnaast is de PWA front-end schaalbaar naar andere merken binnen de BMN groep, wat de flexibiliteit en toekomstbestendigheid enorm vergroot. 

Nieuw online platform

BMN was de toenmalige partner die het e-commerce platform voor hen had gebouwd ontgroeid, waardoor er behoefte ontstond aan een nieuwe partner. Ze zochten een toekomstbestendige partner, die beschikt over een grote hoeveelheid PWA-kennis en die aansloot bij de snelheid waarin BMN groeit.

“De grote hoeveelheid PWA-kennis van Touchwonders gaf mij veel vertrouwen en hun pragmatische instelling past goed bij onze organisatie.”

Fons Hofstra, E-commerce Manager BMN

Partner met veel PWA kennis

“Jaren geleden heb ik Heiko, Managing partner van Touchwonders, ontmoet. We zijn toen in gesprek geraakt over PWA en hebben altijd prettig contact gehouden.” Vertelt Fons Hofstra, e-commerce manager bij BMN Bouwmaterialen. “De grote hoeveelheid PWA-kennis van Touchwonders gaf mij veel vertrouwen en hun pragmatische instelling past goed bij onze organisatie. BMN is een down to earth organisatie. Wij zochten geen groot bureau met consultants. Wij zochten ‘gewoon’ een betrouwbare front-end partner met veel kennis, een leuk team, die afspraken nakomt en meteen kon beginnen. Dit vonden we in Touchwonders.” 

En was er dan ook nog een punt van zorgen? “Jazeker: ons platform is 6 jaar geleden opgezet en daarna doorontwikkeld door een andere partij. Het was spannend hoe de overgang naar een nieuwe front-end partner zou gaan, omdat je altijd hobbels op de weg tegenkomt en een migratie veel tijd & energie kost. Al snel bleek dat de overgang heel soepel verliep en dat Touchwonders een positieve en meedenkende partner is."

Daarnaast bestond er een zorg of ze de vooraf afgegeven verwachting van het aantal uren zouden kunnen waarmaken. “In het verleden werden wij regelmatig geconfronteerd met een hoger aantal uren dan vooraf was afgesproken. Ook die zorg bleek onnodig.”

Lees hier meer over onze innovatieve front-ends >

Storyblok: hét headless CMS voor content teams

De front-end wordt beheerd in het headless CMS van Storyblok. Met het grootste aantal cases in Nederland, is Touchwonders Storyblok's grootste certified Storyblok partner. Dit headless CMS integreert gemakkelijk met de verschillende back-ends waarmee wij verbinden. Het agile headless CMS van Storyblok stelt onze opdrachtgevers op eenvoudige wijze in staat om hoogwaardige en aansprekende content te bieden op hun e-commerceplatforms, mobiele apps of websites.

Lees hier meer over Storyblok als Headless CMS >

Touchwonders needs to look at this alt tag ;-)

Het resultaat

Met de livegang van de PWA is BMN in staat om een voor mobiel geoptimaliseerde gebruikerservaring te bieden. Klanten kunnen razendsnel voorraden inzien, prijzen raadplegen en bestellingen plaatsen.

Omdat de front-end nu is losgekoppeld van de back-end, kan BMN snel en kosteneffectief nieuwe front-ends publiceren die allemaal op dezelfde back-end aansluiten. Daarbij kan BMN een eigen front-end identiteit bieden aan haar klanten. 

“Er liggen mooie uitdagingen in het uitgebreide wensenpakket dat er nu vanuit BMN ligt” vertelt Fons. “Dus ook richting de toekomst is er nog veel moois te bereiken!”

BMN is hiervoor voorzien van een toekomstbestendige front-end die klaar is voor de verdere groei van BMN en haar merken. 

Lees hier meer over de BMN IJzerwaren PWA >