Next gen E-commerce met PWA

Optimaliseer gebruikerservaringen met PWA

Met een Progressive Web App, ofwel PWA, ben je klaar voor de toekomst van het web. Door de flexibiliteit van een headless architectuur en toegevoegde mogelijkheden zoals fingerprint log-in, personalisatie en push-notificaties, verbeter je de gebruikerservaring aanzienlijk. Bovendien zorgt de razendsnelle performance voor betere vindbaarheid en zoekmachine-indexatie. 

Over PWA

PWA's zijn populair omdat ze veel lichter zijn dan traditionele webshops en websites, dus pagina's laden veel sneller. Dat is niet alleen prettig voor de gebruiker, maar heeft ook invloed op je 'core web vitals'. Dit is het systeem waarmee Google meet hoe snel webpagina's laden. Hoe sneller een pagina opent, hoe hoger Google deze indexeert en hoe hoger jouw PWA in de zoekresultaten wordt weergegeven.

Met een Touchwonders PWA open je een geoptimaliseerd verkoopkanaal die de kracht van mobiele toestellen ontsluit. Denk aan de fingerprintscan, spraak- en gezichtsherkenning en snelle betaalmogelijkheden. Wist je dat wij een unieke technologie hebben ontwikkeld, waarmee je je PWA kunt ontsluiten als mobiele applicatie in de App Stores van Google en Apple? Met onze unieke technologie, genaamd EMERGE, kost dit een fractie van de traditionele ontwikkelkosten van een native mobiele app.

Lees hier verder waarom het interessant is om je PWA als mobiele app te ontsluiten in de App Stores >

Touchwonders needs to look at this alt tag ;-)
Pagespeed

Met een PWA front-end wordt performance-winst geboekt door de grootte van requests tijdens het gebruik te verkleinen. De pagina's worden zoveel mogelijk in één keer ingeladen aan het begin van je bezoek. De snelheid neemt toe doordat de browser veel minder hoeft te doen tijdens het gebruik én de PWA is offline zichtbaar. Dit zorgt voor een aangename gebruikerservaring en daarmee een groei in conversie. 

Gebruikerservaring

PWA stelt de gebuiker in staat om zijn ervaring te personaliseren. Dit kan door gebruik te maken van engagement-functies van je device. Denk hierbij aan het delen van je locatie en het versturen en ontvangen van push-notificaties. 

De gebruikerserservaring binnen een PWA front-end komt eerder overeen met de ervaring van een mobiele app dan die van een website. Daarbij kun je denken aan navigeren door swipe-bewegingen om een sidebar-menu in of uit te klappen, krachtig geanimeerde overgangen tussen pagina's en het gebruik maken van de camera van je mobiel.

Features

Een PWA front-end biedt nog veel meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld login met touch- & face-ID: PWA maakt het mogelijk om in te loggen op je account door middel van je vingerafdruk of door gezichtsherkenning.

Daarnaast creëert PWA de mogelijkheid om een omnichannel strategie uit te bouwen: maak in je fysieke winkels gebruik van online betaalmethodes. Laat klanten zelf hun producten scannen én online afrekenen, net als op je webshop.

Projecten waar we trots op zijn

Touchwonders was de eerste die PWA in Nederland introduceerde en heeft veel ervaring in het ontwikkelen van PWA's voor klanten binnen B2C én B2B. De meest recente PWA binnen B2B is gebouwd voor BMN Bouwmaterialen. Daarnaast heeft Touchwonders veel PWA cases in de fashion-, retail- en home- & living branche. Een aantal van onze cases vind je via deze link.

Geef jouw project de beste start met onze technische analyse >