Een extra marketingkanaal

De voordelen van een Mobiele App

Door een mobiele app als extra marketingkanaal toe te voegen naast je bestaande kanalen, bereik je een breder publiek. In de huidige digitale wereld wordt maarliefst 80% van de tijd op mobiele apparaten, besteed aan het gebruik van mobiele apps. Door je website of webshop in de App Stores te introduceren creëer je een extra touchpoint met groot potentieel. Hiermee vergroot je niet alleen het bereik van je website of webshop, maar zorg je er ook voor dat je vindbaar bent op een plek waar je klanten je zoeken: de App Stores.

Verhoogde klantloyaliteit

Uit data blijkt dat gebruikers aanzienlijk meer tijd binnen een mobiele app spenderen dan binnen een website. Binnen een mobiele app blijven bezoekers langer actief betrokken bij jouw merk, doordat ze zich binnen een 'eigen omgeving' bevinden. Webpagina's brengen daarentegen het risico met zich mee dat klanten afgeleid raken en overschakelen naar een andere pagina.

Daarnaast biedt een eigen mobiele app veel voordelen ten opzichte van een marketplace app. Wanneer gebruikers binnen een eigen mobiele app op zoek zijn naar een ander product, blijven ze binnen de mobiele app en dus binnen jouw merk. Dit in tegenstelling tot marketplaces waar klanten gemakkelijk van merk kunnen switchen.

Dit zorgt niet alleen voor een verhoogde conversie, maar ook voor een verbeterde merkperceptie en een duurzame klantrelatie en -loyaliteit op de lange termijn.

Touchwonders needs to look at this alt tag ;-)

Een boost voor je gebruikerservaring en klantloyaliteit

Een mobiele app verbetert de gebruikerservaring; één aanraking activeert de mobiele app, houdt gebruikers ingelogd en minimaliseert cookie-onderbrekingen, terwijl de fullscreen weergave een optimale ervaring biedt.

Zelfs wanneer een gebruiker de mobiele app sluit, blijft het icoon van je merk zichtbaar, waardoor ook je merk constant zichtbaar blijft.

Extra marketingmogelijkheden

Daarnaast vergroot een eigen mobiele app de klantbetrokkenheid en merkaanwezigheid; gebruikers die niet inloggen ontvangen een doelgerichte pushnotificatie die hen aanmoedigt om in te loggen. Pushnotificaties kunnen tevens ingezet worden om gebruikers te attenderen op speciale aanbiedingen, een verlaten winkelmandje, of voor andere marketingdoeleinden.