butcher achtergrondbutcher achtergrond
Butcher logo small

Butcher of Blue

Progressive Web App in de App StoresButcher logo small

Innovatie, gebruikersgemak en optimale merkbeleving. Dat zijn de ingrediënten geweest voor de Progressive Web App (PWA) van Butcher of Blue. Touchwonders lanceert met de PWA een headless front-end voor hun Magento 2 webshop én een mobiele applicatie die daaraan gekoppeld is.

Eerste PWA naar App Stores

Samen met Butcher of Blue heeft Touchwonders één van de eerste PWA webshops in Nederland gebouwd én naar de App Stores gebracht middels een unieke nieuwe technologie die wij hebben ontwikkeld: het EMERGE platform. Binnen dit platform kunnen we een webshop laagdrempelig in de app stores lanceren. Je hebt hierdoor alle functionaliteiten en voordelen van een mobiele app, zonder de investering in kosten en tijd die daar normaliter bij komen kijken. Butcher of Blue is een jong en sterk groeiend Nederlands kledingmerk. Butcher of Blue wordt verkocht in Nederland, België en Duitsland.

Touchwonders needs to look at this alt tag ;-)

Optimale gebruikerservaring

Een Progressive Web App (PWA) heeft ten opzichte van traditionele webshops een flink aantal voordelen. Zo ben je in staat de engagement functionaliteiten van je mobiel te ontsluiten in de browser; iets dat anders alleen mogelijk is binnen een native app. Ook de snelheid van je webshop neemt significant toe.

PWA ontwikkelen

Bij het ontwikkelen van de PWA voor Butcher of Blue zijn we op zoek gegaan naar een gebruikerservaring die aansluit bij de online doelstellingen van Butcher of Blue. Daarbij wilden we een app-like ervaring creëren. Dit komt tot uiting in een aantal onderdelen:

De sticky navigatie onderin je scherm is overzichtelijk, gebruiksvriendelijk en geeft een app-like ervaring.

Een subtiele checkout overlay die over je pagina heel ligt in plaats van een aparte checkout pagina. Dit resulteert in een veel natuurlijkere manier van betalen. Ook kan de bezoeker op elk gewenst moment weer door met shoppen waar deze gebleven was.

Scan de barcode van een product in de winkel met de barcodescanner in de PWA door middel van je camera en betaal voor je product met je account.

Shoppen zonder internet: iets wat binnen een reguliere webshop niet mogelijk is. Binnen de PWA webshop is het mogelijk om je bestelling af te ronden, zelfs als er geen internet of WiFi verbinding is.

De nieuwe Magento webshop van Butcher of Blue is volledig gebouwd in PWA. Voor de Butcher is dit een nieuwe stap in de optimale merkbeleving.

Lees hier meer over de voordelen van een PWA webshop >

Storyblok: hét headless CMS voor content teams

De front-end wordt beheerd in het headless CMS van Storyblok. Met het grootste aantal cases in Nederland, is Touchwonders Storyblok's grootste certified Storyblok partner. Dit headless CMS integreert gemakkelijk met de verschillende back-ends waarmee wij verbinden. Het agile headless CMS van Storyblok stelt onze opdrachtgevers op eenvoudige wijze in staat om hoogwaardige en aansprekende content te bieden op hun e-commerceplatforms, mobiele apps of websites.

Lees hier meer over Storyblok als Headless CMS >

“Sneller, hogere conversie en échte interactie dankzij onze PWA webshop”

Maarten Rijnders, Butcher of Blue

Het resultaat

Sinds de livegang van de PWA van Butcher of Blue is het conversiepercentage ongekend gestegen. Met name conversie op mobiel is omhoog gegaan. Op dit moment wordt de PWA verder doorontwikkeld en worden nieuwe functionaliteiten geïmplementeerd. Touchwonders heeft een efficiënte PWA ontwikkeld die snel gekoppeld kan worden aan Magento webshops.

Bekijk de webshop Butcher of Blue >