Pip studio fotoPip studio foto
Logo Pip studio

Pip Studio

Unieke App- en Webtechnologie voor laagdrempelige toegang tot de App StoresLogo Pip studio

Pip Studio, het sprankelende lifestylemerk, lanceerde met trots haar nieuwste digitale innovatie: de Pip Studio app. Deze app belooft niet alleen de unieke wereld van Pip Studio naar de vingertoppen van haar klanten te brengen, maar dient ook als een krachtig instrument om de klantretentie te vergroten en toekomstige loyaliteitsplannen te verwezenlijken

Keuze voor PWA

Enkele jaren geleden hebben wij voor Pip Studio een Progressive Web App (PWA) ontwikkeld. In hun voormalige webshop ondervonden ze beperkingen, die de online groei van het merk in de weg stonden. Met de PWA die wij voor hen bouwden behalen ze nu aanzienlijke voordelen zoals een razendsnelle laadtijd waardoor klanten snel door de webshop kunnen navigeren. De gebruikerservaring komt overeen met die van een app, met mogelijkheid tot native functionaliteiten zoals inloggen met een vingerafdruk en klantaccountbeheer. Bovendien heeft Pip Studio nu de mogelijkheid om de PWA webshop rechtstreeks in de App Stores te publiceren.

Het publiceren van een webshop in de AppStore wordt mogelijk door onze specialismes in app- en web ontwikkeling te combineren, waarmee we een unieke technologie hebben ontwikkeld om een webshop laagdrempelig naar de App Stores te brengen.

“Veel webshops durven een app nog niet aan omdat ze denken dat het een ernorme investering is in tijd, mensen en geld. Met de nieuwe technologie van Touchwonders zijn deze drempels weggenomen. ”

Sjoukje Eisma, E-commerce Manager Pip Studio

De Pip Studio PWA in de App Stores

Pip Studio zocht naar een extra marketingkanaal, zonder de tijdsinvestering die daar vaak bij komt kijken. Na diverse gesprekken besloten we onze unieke technologie, het 'EMERGE app-platform' genaamd, in te zetten om de Pip Studio PWA naar de App Stores te brengen, wat de toevoeging van een krachtig marketinginstrument betekent. 

Een groot voordeel van de Pip Studio App is dat deze beheerd wordt via hetzelfde headless CMS als van de webshop. Met de app wordt een nieuw platform ontsloten, terwijl het beheer via bestaande kanalen verloopt. "Omdat we een relatief klein team van 10 FTE hebben, was er geen mogelijkheid om een volledig contentteam en een nieuw CMS in te richten" vertelt Sjoukje Eisma, E-commerce Manager bij Pip Studio. "De app is een kopie van de site, maar het biedt een meerwaarde om de app te downloaden, door specifieke content die je alleen in de app kunt vinden. Binnen het headless CMS kun je namelijk efficiënt content creëren alleen voor de app en de rest automatisch inrichten vanuit de bestaande PWA."

Touchwonders needs to look at this alt tag ;-)

Storyblok: hét headless CMS voor content teams

De front-end wordt beheerd in het headless CMS van Storyblok. Met het grootste aantal cases in Nederland, is Touchwonders Storyblok's grootste certified Storyblok partner. Dit headless CMS integreert gemakkelijk met de verschillende back-ends waarmee wij verbinden. Het agile headless CMS van Storyblok stelt onze opdrachtgevers op eenvoudige wijze in staat om hoogwaardige en aansprekende content te bieden op hun e-commerceplatforms, mobiele apps of websites.

Lees hier meer over Storyblok als Headless CMS >

“Er is veel betrokkenheid binnen het team van Touchwonders en ons doel voelt als een gezamelijk eindresultaat. Het is echt een fijne partner die meedenkt.”

Sjoukje Eisma, E-commerce Manager Pip Studio

Een app als krachtig marketinginstrument

Pip Studio streeft naar een nauwe band met haar klanten en het creëren van betekenisvolle ervaringen. De app is voorzien van een prachtig ontwerp dat de kenmerkende Pip Studio stijl weerspiegelt, stelt klanten in staat om eenvoudig door het uitgebreide assortiment te bladeren, exclusieve aanbiedingen te ontdekken en hun favoriete producten te bestellen.

Naast dat de app een essentieel hulpmiddel is bij het realiseren van toekomstige loyaliteitsplannen, zorgt de app er ook voor dat er minder marketingbudget nodig is. De app gebruiker hoeft namelijk niet opnieuw in contact gebracht te worden met het merk en er hoeven geen dure branding campagnes te worden gedraaid op dit segment. Ingelogde gebruikers kunnen worden benaderd met push-notificaties, wat een zeer effectieve marketingtool is. "Eén van onze doelen is verhogen van klantretentie. Advertentiekosten worden tegenwoordig steeds hoger en middels een verhoogde klantretentie kunnen we hierop besparen." vertelt Sjoukje Eisma.

Voor 2024 staan er mooie gezamenlijke doelen op de roadmap. Hiermee gaan we de app nog verder optimaliseren zodat we de maximale mogelijkheden van dit krachtige marketinginstrument benutten.

Bekijk de Pip Studio webshop >