Pon Luxury CarsPon Luxury Cars
pon logo

Pon Luxury Cars

Een mobiele app voor digitalisering van voertuigdocumentatiepon logo

De digitale transformatie van (luxe) autodealers brengt veel uitdagingen met zich mee vanwege alle systemen die nodig zijn bij onderhoud aan auto's. Er ligt veel administratieve druk op het personeel bij autodealers. Wij hebben een mobiele app gebouwd om deze administratieve druk te verlichten en voertuigdocumentatie te structureren.

Touchwonders needs to look at this alt tag ;-)

Over Pon Luxury Cars

Bentley, Bugatti en Lamborghini zijn luxemerken die meer dan alleen een rationele behoefte aan mobiliteit vervullen. Pon Luxury Cars onderscheidt zich niet alleen door sterke merken maar ook door uitstekende service en een positieve klantervaring.

Optimalisatie van workflow en voertuigdocumentatie met de mobiele app

Pon Luxury Cars benaderde Touchwonders met de wens om de voertuigdocumentatie te verbeteren wanneer chauffeurs auto's transporteren van en naar klanten. Niet elke chauffeur neemt dezelfde foto's, niet alle klanten geven een handtekening voor het uit te voeren werk en de naamgeving van bestanden was inconsistent. Het doel was om de manier waarop voertuigen door chauffeurs worden gedocumenteerd te stroomlijnen, door klanten digitaal te laten tekenen en service adviseurs te laten weten wanneer een auto onderweg is naar de dealer. Tijdens het testen van onze prototypes voor de mobiele app leerden we dat deze structuur ook voor andere rollen binnen de organisatie waardevol is.

Touchwonders needs to look at this alt tag ;-)

Structuur en snelheid

Met een uniform aanname-proces neemt de kwaliteit van de voertuigdocumentatie drastisch toe. Vanwege de snelheid waarmee foto's gemaakt kunnen worden, geautomatiseerde bestandsnamen en het feit dat alle bestanden direct beschikbaar zijn op een gedeelde server, wordt het documenteer-proces efficiënter. Daarnaast wordt het zoeken naar recente of historische foto's en bestanden mogelijk, wat voorheen niet het geval was.

Het resultaat

We hebben een mobiele applicatie gecreëerd voor zowel iOS als Android, gebouwd in Flutter die verbinding maakt met GSuite van Google. Beveiligde toegang wordt gegarandeerd door verbinding te maken met Okta, waar gebruikers reeds gebruik van maken voor authenticatie met andere tools binnen de organisatie. Dit verhoogt de veiligheid en onderhoudbaarheid en vermijdt de introductie van nieuwe inloggegevens voor de nieuw gelanceerde applicaties.

Het resultaat is een gestandaardiseerde, snelle manier van werken voor chauffeurs, service adviseurs en monteurs die kostbare tijd besparen en een makkelijk doorzoekbare voertuig historie opbouwen. En dit met een mobiele app die aansluit op een bestaande infrastructuur.