Solver Media startbeeldSolver Media startbeeld
Solver Media logo

Solver Media

Headless PWA front-end voor optimale PerformanceSolver Media logo

Solver Media is het toonaangevende bedrijf achter een vijftiental specialistische internationale webshops in waterpompen, verfspuiten, waterontharders en accessoires. Solver Media's primaire doel is om de Performance van hun webshops te optimaliseren voor een optimale gebruikerservaring en verhoogde conversie. De keuze voor een headless PWA front-end was daarom logisch.

Betere Performance en Gebruikerservaring

"Wij wilden de front-end loskoppelen van de back-end, wat ons de flexibiliteit zou geven om onze content op een veel efficiëntere manier te beheren en optimaliseren," zegt Alex Timmer, projectleider bij Solver Media. "Wij sleutelen al jaren aan onze winkels voor de beste gebruikerservaring, maar de snelheid van de webshops werd altijd beperkt door ons voormalige platform," legt Alex uit. De keuze voor een headless PWA front-end was daarom logisch. 

Touchwonders needs to look at this alt tag ;-)

Waarom Touchwonders?

Solver Media koos voor Touchwonders vanwege onze uitgebreide expertise en onze geïntegreerde aanpak van design en technologie. "Naast de herontwikkeling van onze webshops zochten we vooral ook een partner die naast ons kon staan, ook nadat de ontwikkeling afgelopen was. Omdat Touchwonders en haar partners in alle aspecten van een webwinkel specialisten in huis heeft, is het een ideale partner. Of het nu een technisch probleem of een UX overweging is; we kunnen bij Touchwonders terecht." aldus Alex. 

Wat Touchwonders heeft gerealiseerd

Wij hebben een nieuwe headless front-end ontwikkeld, gericht op zowel visuele als Performance verbeteringen, en een nieuw CMS geïmplementeerd dat flexibiliteit in contentbeheer en SEO optimalisatie biedt. "Het hoofddoel was om een versnelling van de webshop te realiseren, waardoor je als gebruiker een stuk sneller door de webshop navigeert en een aankoop kan doen. De categoriepagina’s en productpagina’s duurden te lang om in te laden en de check-out was toe aan vernieuwing," vertelt Alex. Door deze Performance verbetering ontstaat er een optimale gebruikerservaring en verhoogde conversie.

“De samenwerking gedurende het project was een verademing en het eindresultaat mag er zijn. Nu het project grotendeels is opgeleverd en wij het weer in eigen beheer hebben, heb ik opnieuw zin in mijn werk omdat het platform naar een hoger niveau is getild. Ik wil zelfs stellen dat ik het team en de dagelijkse samenwerking mis, omdat we het zo goed konden vinden met z'n allen!”

Alex Timmer, IT Manager

Eenvoudig uitbreiden met meerdere front-ends

Een bijzonder aspect van dit project was het creëren van een front-end die eenvoudig vertaald kan worden naar meerdere talen. "We zijn eerst met de Nederlandse webshop live gegaan, en daarna direct met zeven andere vertalingen (België, Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Frankrijk, Italië en Engeland). Onze front-end is eenvoudig door te vertalen, waardoor dit makkelijk gebruikt kan worden voor de andere vertalingen. Je kan zakelijk inloggen, maar ook als particuliere klant," legt Alex uit. Daarnaast heeft de blogsectie van elke webshop nu een overzicht en zowel zoek- als filterfunctionaliteiten gekregen, waardoor bezoekers eenvoudig informatieve blogs kunnen lezen.

Touchwonders needs to look at this alt tag ;-)

Een unieke samenwerking

De samenwerking verliep buitengewoon goed, mede door de nauwe samenwerking met de developers van Solver Media. "Het bijzondere was dat developers van Solver Media ook mee codeerden aan het project. Zij werden meegenomen in het development team en proces van Touchwonders. En zo leerden we van elkaar en verliep de samenwerking soepel," zegt Alex.

Resultaten van de Headless PWA front-end

Solver Media zal de ontwikkeling voortzetten, waarbij zij de kleine optimalisaties zelf oppakken en Touchwonders hen ondersteunt bij grotere optimalisaties. De succesvolle samenwerking belooft een toekomst vol innovatie en verbeteringen voor Solver Media en haar klanten.

Samen met Solver Media hebben we hun webshops naar een hoger niveau getild door te focussen op snelheid, gebruikservaring en flexibiliteit. De nauwe samenwerking en gedeelde expertise hebben geleid tot een resultaat waar we allemaal trots op zijn.