J.C. Rags man met bucket hatJ.C. Rags man met bucket hat
Logo van J.C. Rags

J.C. Rags

Een nieuw merkidentiteit en e-commerce platform voor J.C. RagsLogo van J.C. Rags

J.C. Rags staat bekend om zijn frisse, mannelijke en volwassen collecties die duurzaamheid, herkenbare kwaliteit en stijlvolle balans combineren. Na enkele jaren afwezigheid maakte het merk in 2021 zijn comeback. Vanaf het moment dat J.C. Rags onderdeel werd van Atrium - House of Brands, begon het bedrijf onmiddellijk met de herontwikkeling van het merk. In mei 2022 keerde het denimmerk terug naar de fysieke winkels en werd het aanvankelijk exclusief verkocht door OFM.

Een nieuw e-commerceplatform

J.C. Rags had nog geen e-commerce platform en wilde hun online aanwezigheid verbeteren. Via OFM. kwam J.C. Rags bij ons terecht met een duidelijk doel: een nieuw e-commerce platform en een verfriste merkidentiteit geïntegreerd in een nieuw front-end, maar wel met dezelfde back-end als Dutch Dandies en OFM.

Touchwonders needs to look at this alt tag ;-)

Onze aanpak

Omdat J.C. Rags onderdeel is van OFM., was het logisch om alles binnen hetzelfde platform te houden. J.C. Rags had een stabiele basis, maar hun verhaal kwam nog niet sterk genoeg over. Een nieuwe website moest hier verandering in brengen. We hebben J.C. Rags met succes geïmplementeerd op dezelfde back-end als OFM. en Dutch Dandies met een ander front-end.

“We streven samen naar een sterk partnership. Jullie luisteren goed naar onze wensen en spelen daar snel op in, wat ontzettend fijn is. We kijken uit naar nog meer mooie projecten samen in de toekomst.”

Paul Wijnhoven, E-commerce Manager
Touchwonders needs to look at this alt tag ;-)

Het resultaat

Het gebruik van één back-end met verschillende front-ends maakt dit project zo bijzonder. Hierdoor kunnen verschillende merken, zoals Dutch Dandies en OFM., vanuit één systeem opereren. Dit stelt ons in staat om nieuwe front-ends te koppelen aan één back-end.

J.C. Rags beschikt nu over een sterk en modern e-commerceplatform dat hun merkidentiteit versterkt en hun online aanwezigheid optimaliseert. In de toekomst zullen wij de ondersteuning blijven bieden en mogelijke nieuwe features integreren.