WeeronlineWeeronline
Weeronline logo

Weeronline

Stralende Weer-App voor iedereenWeeronline logo

Weeronline wil een lach op je gezicht toveren, ookal regent het de hele dag. Het weer is voor íedereen en daarom wilden we een eenvoudige en plezierige weerervaring creëren die bij iedereen past. We hebben een mobiele app gecreëerd die je de informatie biedt die je in één oogopslag nodig hebt, terwijl het eenvoudig is om dieper in de details te duiken wanneer je die behoefte hebt.

Van schets tot hoogwaardig concept

Enkele jaren geleden ontwikkelden we Weeronline HD voor de iPad. De app was een groot succes onder iPad-gebruikers en had op dat moment 1,2 miljoen gebruikers. Later benaderde Weeronline ons opnieuw om hun iPhone-app volledig opnieuw op te bouwen. Onze belangrijkste focus was om een uitstekende en eenvoudige mobile-first gebruikerservaring te creëren.

Samen met Weeronline en op basis van gebruikersonderzoek hebben we het concept ontwikkeld. In een reeks schetsworkshops hebben we de ideeën vertaald naar een hoogwaardig concept. Gedurende het hele proces, van concept tot ontwikkeling, hebben we altijd teruggrepen op gebruikersonderzoek: de mobiele app moest eenvoudig, persoonlijk en overzichtelijk zijn.

Touchwonders needs to look at this alt tag ;-)

Innovatieve gebruikerservaring

De 3D touch "Peek & Pop" functionaliteit was destijds gloednieuw. We hebben de kracht van 3D Touch ingezet in de widgets: met lichte druk op een widget kun je gedetailleerde informatie bekijken, en iets meer druk opent de widget volledig.

De kracht van de mobiele app is het vloeiend navigeren tussen overzicht en detail, maar net zo makkelijk van je huidige locatie naar andere opgeslagen locaties (horizontaal swipen). De overzicht/detail transities zijn allemaal "hero" transities, waarin een of meerdere elementen van het overzicht zichtbaar blijven terwijl je naar de detailpagina gaat, waar diezelfde elementen ook een plek hebben.

We bouwden de app in Swift, wat voor ons de eerste productie-app was in die taal. Op dat moment was Swift 2 nog in beta maar wij namen de gedurfde stap om de app toch in Swift 2 te schrijven. Met succes! De mobiele app ging live kort nadat Swift 2 officieel gereleased werd.

Met de Weeronline app hebben we een weer-app-ervaring gecreëerd die de wensen en behoeften van velen omarmt en een glimlach op het gezicht tovert.